Kuchnia Tęcza

Tęczowa wegetariańska tortilla.

Tym razem coś w sam raz na każdą porę dnia: pożywne śniadanie, przekąska w biegu, lekka kolacja, przystawka. Kolorowe hapsy są proste i szybkie w wykonaniu. Dlaczego wegetariańska tortilla? Fakt, że w przepisie nie ma mięsa to przypadek – akurat nie miałam szyneczki w lodówce. ;-) Placki tortilli pozwalają zresztą na smakowe eksperymenty: można dodać kawałki soczystego kurczaka, więcej owoców, sosy – cokolwiek lubicie!


Czas przygotowania: 20 minut

Ilość: 15 małych hapsów (lub 3 zwinięte placki tortilli)

wegetariańska torilla

Wegetariańska tortilla

 

Składniki:

– 3 placki tortilli (tu pełnoziarnista z Lidla)
– 100 g kremowego serka śmietankowego (np. Philadelphia, Almette)
– 1/2 czerwonej papryki
– nektarynkę lub 1/3 mango
– 1/2 awokado
– świeżą bazylię
– małą czerwoną cebulę

Warzywa płuczemy, suszymy i kroimy w cienkie plastry.

DSC01248

Placki tortilli smarujemy cienką warstwą serka.

DSC01256

DSC01258

Składniki układamy według kolorów tęczy.

Zwijamy w kierunku zmieniających się kolorów. Tęczowa tortilla gotowa!

Kroimy na równe kawałki o szerokości ok. 4cm uzyskując mini hapsy.

DSC01266

 Voilà!

wegetariańska torilla


I jak? Posmakujecie? :-)

 

Zapisz

Zapisz