Kuchnia Tęcza

Tęczowe czekoladki z bakaliami – pyszne, zdrowe, kolorowe!

Dzisiejszego ranka postanowiłam połączyć z czekoladą to, co zwykle sypię do codziennej owsianki, by stworzyć słodką i zdrową przekąskę do kawy. Zapraszam po tęczowe czekoladki z bakaliami!


Czas przygotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 1h

Ilość: 7 sztuk

czekoladki z bakaliami

Składniki na tęczowe czekoladki z bakaliami:

– 150g gorzkiej czekolady
– bakalie w kolorach tęczy do dekoracji

czekoladki z bakaliami

U mnie były to:

– łyżkę stołową suszonych owoców goji
– dwie suszone morele
– łyżkę stołową mieszanki orzechów
– odrobinę suszonego ananasa
– łyżkę pestek dyni
– łyżkę stołową rodzynek

1

Krok 1

Pokruszoną czekoladę roztapiamy w rondelku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej.

czekoladki z bakaliami

Krok 2

Po wyłożeniu blachy papierem do pieczenia, powoli malujemy okręgi czekoladą na płaskiej powierzchni za pomocą łyżki. Uważamy na zachowanie odpowiedniej odległości, by kółka nie zlały się.

czekoladki z bakaliami

Krok 3

Układamy bakalie w dowolne kompozycje. Ja wybrałam ulubioną tęczę. :-)

czekoladki z bakaliami

Krok 4

Wkładamy blachę z czekoladkami do lodówki i chłodzimy ok. 1h.

czekoladki z bakaliami

Czekoladki z bakaliami w tej formie są o wiele zdrowsze niż te ze sklepu, a przygotowanie ich daje dużo frajdy! Jak podobają Wam się tęczowe czekoladki z bakaliami? :-)

Po więcej tęczowych dań zapraszam do zakładki Kolorowe potrawy.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Close